Benvingut, Convidat
Nom d'usuari/a Contrasenya: Recordar contrasenya
Veïnat
  • Pàgina:
  • 1

TEMA: Sobre el tema del GOSSOS

Sobre el tema del GOSSOS fa 5 anys #6

  • Marcel
  • Desconnectat
Des d'aquest espai, seria interessant que qui volgués pogués expressar la seva opinió, punt de vista i/o discrepància amb la normativa municipal sobre els Gossos i/o amb l'article publicat a LA CALDERINA.

Per tal d'iniciar un debat, que pugui concloure amb la recerca de copsar fins on arribar aquesta problemàtica i/o la cerca de la solució més idònia, seguidament s'exposa el contingut de l'article sortit a la revista i que qui vulgui pugui dir la seva:

----
"Es freqüent a Calders, i especialment a la Guardia que al passar per davant d’una casa en la que hi ha algun espècimen de l’amic més fidel de l’home, aquest segueixi al vianant amb efusives mostres de salutació (normalment, si es un gos que “fa respecte” des de dins dels recintes, mentre que si es petit i poca cosa també potser pel carrer). I si es sobreviu al cobriment de cor, un es pot sentir satisfet i popular per la gran rebuda.

En especial, a la Guardia, hi ha veïns que tenen el son poc profund o que no els hi agrada dormir per la nit, aquests tenen el plaer de poder escoltar en ocasions l’excel•lent "coro" harmoniós, vibrant, encisador, dels nombrosos sopranos, tenors …, que sense esperar res a canvi endolcien l’oïda i a vegades el cor o el cervell d’aquest afortunats que en poden gaudir.

Quan es llegeix l’escrit que recentment ha fet circular l’Ajuntament sobre convivència, reduint les molèsties que provoquen els gossos, hom pot suposar que ara aquests plaers tindran fi.

No obstant, això obra una sèrie de qüestions pels propietaris dels animalets en qüestió:

 Com es fa per tal de que un gos no lladri quan hi ha un estrany a prop del que ell considera el seu territori? Es pot portar el gos a una escola per tal de que se li ensenyi bons modals? Es pot aprofitar i crear escoles mixtes que ensenyin també bona educació als amos dels cans que les vulguin rebre?

 Cal negociar amb les botigues de complements canins la compra de collars elèctrics antilladrucs? L’Associació del Veïnat haurà d’adquirir algunes unitats per deixar-les al seus associats? Cal entrar el gossos a casa quan arribi la nit?

 Qui no li sembli bé o no estigui en situació de fer cap d’aquestes coses, té que mirar a qui pot regalar la seva mascota actual i/o substituir-la per una de raça Basenji?

 S’han de cercar sistemes electrònics de protecció a les vivendes per substituir els lladrucs dels cans? Caldrà un sistema continuat de vigilància per part dels guàrdies municipals a tot el veïnat? Caldrà que el Veïnat organitzi un sometent?

Aquestes i més qüestions queden per respondre.

Si s’aplica a peu de lletra l’escrit de referència, possiblement no hi ha cap propietari del caní que estigui lliure de ser objecte de multa, en algun o altre moment."
----

Esperem les vostres respostes i entrar a debat.

Salutacions,

Marcel

Re: Sobre el tema del GOSSOS fa 5 anys #7

  • josepm
  • Desconnectat
Ahir pel mati, dissabte, va haber-hi un gos que va estar lladrant tot el mati.

Ja es hora de que s'apliqui la normativa.
  • Pàgina:
  • 1
pàgina generada en 0.53 segons