Desenvolupament de la JORNADA CÍVICA

El passat diumenge dia 2 es va dur a terme una jornada cívica, amb la presentació del número 1 de la revista “LA CALDERINA” i les exposicions per part de l’Associació del Veïnat de Calders sobre les cobertures al nostre terme municipal, l’elecció d’una nova Junta i les accions del Voluntariat. Posteriorment Calders per la Independència va oferir un col·loqui i es va tancar la jornada amb un concert instrumental. 

Dins la temàtica de la manca de cobertura mòbil existent al nostre terme municipal, es va fer exposar:

Actualment Orange hi ha un projecte per instal·lar una nova antena, del qual el contracte per utilitzar els terrenys particulars ja esta signat.

El pressupost per la realització de les obres s’estima en uns 100.000 €. Que a tot això, no està encara clar l’operadora executi finalment el projecte. Degut que, en aquest temps que corrent i en municipis com Calders, les operadores no inverteixen diners per instal·lar noves antenes.

Amb aquest regust, l’Associació del Veïnat va promoure amb l’Alcalde un “Pla d’acord municipal”

Aquest Pla, contempla que la ubicació de la antena al Pla d’ Ascó encara que no és la solució més òptima és ara com ara prou bona.

Per tant l'Alcalde intentarà per tots el mitjans al seu abast que s’instal·li el mes aviat possible.

Si no s’ha arribat a instal·lar en el decurs d’un termini de tres mesos, a partir d’aquest acord datat el passat novembre, i no hi haguessin noticies de Orange, des de l'Ajuntament es promourà una comissió veïnal i plural per definir solucions.

Aquesta Comissió disposarà de 6 mesos de temps màxim per a definir una solució.

Aquesta solució, un cop exposada, podria arribar a ser sotmesa a una consulta popular municipal.

També des d’aquest Junta es va clarificar que som una Junta Provisional de la nova Associació del Veïnat de Calders. Que actualment estem desenvolupant el projecte de remodelació que es va endegar des de l’antiga Associació. I que Un cop assolida aquesta remodelació i finalitzat el projecte proposem és realitzi una convocatòria de tots els veïns i les veïnes socis i sòcies de la nova associació, per arribar a configurar la primera Junta electa i representativa de tot el veïnat de Calders.

Per tant, encoratgem a tot el veïnat del terme municipal a participar dins i des de l’Associació per tal de poder fer de l’associacionisme una convivència ciutadana amb més valors socials comuns i més lliures.

 

Des del Voluntariat es va donar a conèixer la formació de la Comissió del Voluntariat de Calders i fer una nova crida a:

"Fes-te voluntari/a i col·labora amb la Comissió del Voluntariat de Calders per a fer més sostenible les dificultats econòmiques – socials d’aquells que més ho pateixen"

I es va presentar una nova campanya

 

CAP NEN NI NENA SENSE JOGUINES

                                      Campanya de recollida de joguines

 

La Junta                                                                                    desembre del 2012

Additional information